Fortnite

Fortnite – Hoe werkt het en is het wel geschikt voor kinderen?

Fortnite is een online game waarin veel over en weer wordt geschoten. Het spel is nu ook bij ons razend populair, vooral omdat de spelmodus Battle Royale gratis is. In Fortnite strijden precies honderd mensen tegen elkaar met een eiland als decor. De speler of het team die de strijd overleeft, wint. Wordt je neergeschoten dan eindigt het spel voor jou. Tijdens de strijd loert het gevaar achter iedere hoek en loop je constant het risico om neergeschoten te worden.

Fortnite spreekt zowel groot als klein aan, maar is dit wel een geschikt spel voor kinderen?

Fortnite zorgt constant voor hoogspanning en dat is ongetwijfeld een van de zaken die het spel zo populair maakt. De spanning is als het ware te snijden, zowel als je de tegenstander ziet en zeker als je hem niet ziet.  Die tegenstanders hoor je overal en je in de verte.

Fortnite of overleven op een eiland

Bij de start van het spel spring vanuit een luchtballon richting een eiland. Landen op een rustige plek is daarbij handig. Het is nu je opdracht om zo lang mogelijk te overleven. Dat kan door je tegenstander(s) neer te schieten, een fort te bouwen of door te vluchten. Tijdens je eventuele vlucht wordt het je zeker niet makkelijk gemaakt. De speelruimte wordt tijdens het verloop van het spel steeds kleiner. Om op die manier het spel te kunnen  winnen moet je een van de vele wapens vinden die op het eiland verstopt zijn.

Fortnite

Fortnite is gratis, de onderwerpen moet je kopen

Dit game is gratis beschikbaar voor alle spelcomputers, pc, en voor iPhones. Tijdens dit populaire game kun je zowel het uiterlijk als de kleding van je personages aanpassen of om nieuwe danspasjes aan te leren. Deze items moet je kopen, maar hebben geen invloed op het verloop van het spel. Zo moet je voor sommige danspasjes tot 15 euro betalen. Je betaalt niet met euro’s, maar met zogenaamde V Bugs die je moet aankopen. En dan is er nog de Battlepass waarmee je een seizoen of drie maanden V Bugs kunt verdienen door sommige opdrachten tot een goed einde te brengen.

Fortnite Save the World: betaalmbare modus

In tegenstelling met de spelmodus Battle Royale die gratis is, moet je voor modus Save the World wel betalen. Dit was de oorspronkelijke versie van dit spel waarin je moet overleven tegen een leger strijdvaardige zombies. Overdag moet je werken aan de versteviging van je huizen en forten. ’s Nachts moet je dan proberen die zombies te verslaan.  Je speelt deze spelmodus in ploegen van maximaal vier spelers.

Fortnite met vriendelijke en vrolijke sfeer

Alles draait in dit spel rond het zo vlug mogelijk neerschieten van je tegenstanders neerschieten van tegenstanders, maar dat wordt nooit duidelijk in beeld gebracht. Alles verloopt in een opvallend vrolijke sfeer, vergelijkbaar met een tekenfilm.

Fortnite spreekt kinderen aan

Dat dit games ook bij kinderen zo populair is, heeft het te danken aan de vriendelijke en vrolijke sfeer. Het spel kan gratis gespeeld worden en ook dat is een niet te onderschatten troef. Iedereen kan Fortnite spelen. Kinderen leren samenwerken en moeten hun creativiteit aanpreken bij het bouwen van forten. Volgens gamedeskundigen is Fortnite geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Fortnite

Fortnite winnen doe je met strategisch inzicht en snelheid

Om Fortnite te winnen heb je een dosis geluk maar ook strategische inzicht en snelheid nodig. Om je tegenstanders uit te schakelen moet je uiteraard ook goed kunnen richten met je wapen. Je speelt Fortnite per seizoen. Een seizoen duurt 10 weken, waarbinnen je voorwerpen, kleding en dansjes kunt verdienen. Na gemiddeld 20 minuten is een spelletje Fortnite gespeeld, maar je kunt ook al na enkele seconden uitgeschakeld zijn.

Conclusie:

Fortnite is een kindvriendelijk spel waar ze zelfs kunnen van leren. Het is zowel populair bij jong en minder jong. Dat is het te danken aan competitieve karakter van dit spel. De winnaars willen hun overwicht bevestigen, terwijl de verliezers uit zijn op revanche.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *